Sportcafe

Packo Zedelgem Heren A – Knack Roeselare B

Na de uitgestelde wedstrijd van vorige week tegen Kortrijk, door een alom bekende covid-besmetting, moesten de heren van Packo A het opnemen tegen dé Knack Roeselare.

Het beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Met 3 spelers die er niet bij konden zijn door COVID-19 moest de coach Thierry uit een ander vaatje tappen. Maar desondanks zat de sfeer goed om de wedstrijd aan te vatten. In de eerste set begon Packo sterk. Het liep direct een aantal punten uit en het kwam zo tot een eerste time-out op 8-4 voorsprong. Daarna ging het op hetzelfde elan voort, met als tussenstand 16-12. Alles verliep goed voor de thuisploeg, maar dit begon te kantelen tegen het einde van de set. Hier en daar slopen er een paar foutjes in, waardoor Roeselare terug kwam aansluiten met een tussenstand van 21-19. Opeens waren de mannen van Roeselare wakker geschoten en de eerste set eindigde in hun voordeel met een nipte 23-25 score.

In de tweede set ging het gelijk op. Na de eerste twee tussenstanden van 6-8 en 16-15 bleek de set redelijk in evenwicht. Hierna duwde Packo even op het gaspedaal tot 21-18 en haalde de set binnen met een 25-21 score om de bordjes gelijk te hangen.

De derde set begon goed voor beide ploegen. Het liep gelijk op tot halverwege de set. Maar Packo maakte wat individuele foutjes, waardoor de heren van Roeselare uitliepen tot 15-21. De thuisploeg maakte nog een vuist en kwam terug tot de eindstand 22-25.

De vierde set begon gelijkopgaand, zoals alle voorgaande sets, tot de eerste time-out van 5-8. Daarna begon de motor van Roeselare te draaien en liepen ze uit tot een 8-16 score. Vanaf dit moment “staken de bezoekers een tandje bij”. Door een paar stevige opslagen, die moeilijk te stoppen waren, liepen ze al snel uit tot 13-21. Het kalf was helaas al verdronken. De thuisploeg kwam nog met een slotoffensief, maar dit kwam te laat. De wedstrijd eindigde in set vier op 18-25.

Roeselare nam dus de 3 punten mee naar huis.