DGM

Packo Zedelgem Heren A – Rembert Torhout A

“De eerste match van de heenronde was meteen een uitdaging voor de thuisploeg. De nog ongeslagen leider zakte af naar Zedelgem op een vrijdagavond aangezien de zaal initieel bezet was op zaterdag omwille van de Zedelgemse nieuwjaarsreceptie. 
 
Na 1 training in 2022 moest Packo Heren A al meteen aantreden voor een derby tegen Torhout. Spijtig genoeg zonder publiek want we zijn ervan overtuigd dat anders de blauw-witte supporters voltallig aanwezig waren geweest om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. 
 
Van de winterstop was niet meteen veel te merken bij de thuisploeg. Packo begon de match zeer goed en met secuur volleybal wisten ze meteen een kloofje uit te bouwen naar het einde van de set toe. Deze werd niet meer uit handen gegeven ook al kwam Rembert met een opslagreeksje nog een paar puntjes dichterbij. De eerste set van het jaar was binnen en dat tegen een ploeg die op 10 matchen slechts 6 sets verloren heeft. Een beter start kon de thuisploeg niet wensen.
 
Set 2 was meteen een ander verhaal. Rembert kwam op dreef vanaf het begin van de 2de set. De iets hogere foutenlast in opslag van de bezoekers viel weg en ze vonden terug hun normale routines. Een vroege kloof van 6 punten in het begin van de set werd niet meer uit handen gegeven en zo wisten ze de bordjes gelijk te hangen.
 
Ook set 3 kon Rembert binnenhalen op hetzelfde elan als set 2.
 
“Het is nu of nooit” sprak iedereen aan de kant van de thuisploeg voor ze set 4 aanvangen. Packo slaagde erin om met veel vuur en durf zich terug in de match te knokken en kon op hun beurt een kloof slaan halverwege de set. Rembert kon weliswaar het tij alsnog doen keren en slaagde erin om de kloof te dichten en aan 18-18 de thuisploeg voorbij te steken. Ze hielden deze inhaalbeweging vol tot de scheids affloot bij 21-25. Point, set, match. Jammer maar helaas, 1-3 stond te lezen op het scorebord.
 
In een serie van 7 aaneengesloten thuismatchen kijkt Packo Heren A nu uit naar volgende week, waarbij de 2de in het klassement, Kortrijk, zich naar de Groene Meersen mag begeven. Een aantal voormalige Packo spelers mogen dus nog eens terugkomen en Heren A kijkt er al naar uit om hun favoriete uitspraak weer boven te halen wanneer te Kortrijkzanen terug merken dat onze zaal iets lager is dan die in Kortrijk.”