Sportcafe

Packo Zedelgem Heren A – Pervol Ruiselede A

Met 11 overwinningspunten op de teller en een gedeelde 6de plaats met twee teams, waaronder Packo Zedelgem A, was het aan deze laatst genoemde om op zaterdag 27/11/2021 Pervol Ruiselede A te ontvangen. Tussen Packo en Pervol is er reeds lange tijd een goeie verstandhouding en kameraadschap aanwezig. Pervol was er dus op gebrand om stevig weerwerk te bieden en de overwinning in de wacht te slepen. Beide ploegen moesten het doen met een afwezigheid, Packo miste basisspeler Mano Vandemoortel en Pervol moest het doen zonder sterkhouder Michiel Vandenberghe. Zoals men al kan raden beloofde dit een wedstrijd te worden om u tegen te zeggen, weliswaar ditmaal zonder publiek.

Vanaf het eerste moment van de wedstrijd merkte Packo dat Pervol volop voor deze overwinning zou gaan. De eerste set begon dan ook vrij gelijk opgaand met een reeks stevige opslagen aan beide kanten. Als eerste tussenscore werd er 8-7 op het scorebord genoteerd. Aan de kant van Pervol heerste er her en der wat concentratieverlies in combinatie met wat schoonheidsfoutjes, Packo kon uitlopen tot 16-14. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en knokten verder, 21-17. Pervol bood nog wat weerwerk maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind, de set werd beëindigd met 25-19.

Het begin van set 2, de korte rust en waarschijnlijk geruststellende woorden aan de kant van Pervol wierpen blijkbaar hun vruchten af. Dankzij een stevige opslagdruk en goed georganiseerd Pervol werd er, dit maal in het voordeel van Pervol, 7-8 op het score bord genoteerd. Door een sterk verdedigend Zedelgem en goed uitvoerend midden compartiment werd het tijd alsnog gekeerd in het voordeel van Packo, 16-15 als volgende tussenscore. Pervol bleef puik weerwerk bieden tot aan 21-18. Hierna liet Pervol het hoofd wat hangen en kon Packo ook deze set binnenhalen. De set werd beëindigd met 25-21.

In set 3 werd het een ietwat ander verhaal. Het begin van de set werd goed ingezet door Pervol en dit door een stevige opslagdruk. 8-7 als eerste tussenstand. Maar het einde van de vorige set spookte hoogstwaarschijnlijk nog wat in de hoofden van de Pervol-spelers. Pervol kreeg zowel het voor als achter compartiment niet onder controle. Door een vlot scorende frontlinie en een stevige opslag liep Packo uit tot 16-8. Pervol probeerde alsnog te herstellen maar het kalf was reeds verdronken, 16-8. Uiteindelijk werd de set beëindigd met 25-13 en zo ook de wedstrijd.

Volgende week zaterdag mag Kruikenburg Ternat A jullie favoriete blauw-wit ploeg ontvangen. Met slechts 2 punten verschil in het klassement belooft dit zeker en vast een interessante wedstrijd te worden.