Sportcafe

Blaasveld – Packo Zedelgem Heren A

Na de verre verplaatsingen van de laatste weken, volgde er nog één met Blaasveld als thuisploeg. Ook hun sporthal in Tisselt was op een uur rijden van Zedelgem. Het was een duel tussen de nummers 4 en 5. De laatste weken was Packo goed opgeschoven in het klassement. Op papier beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden. Ook nu waren vaste supporters ‘opa en oma’ van de partij!
In een zeer goed gevulde sporthal nam Blaasveld een goede start, waardoor Packo constant moest achtervolgen. De kloof werd echter nooit groot. In de slotfase kwam Packo bij 23-23 op gelijke stand en werd de set binnengehaald met 23-25! In de tweede set waren de eerste punten nog voor Blaasveld, maar toen nam Zedelgem resoluut over. Van 6-8, ging het over 9-16 en 16-21 naar 19-25 deelwinst.

In de derde set schakelde Blaasveld een vitesse hoger. Vooral aanvallend kwam de thuisploeg veel beter uit de verf. En ook hun opslagdruk was een stuk hoger. Een 5-0 achterstand konden we niet meer ophalen. Het werd uiteindelijk 25-19.
Niet veel beterschap in set 4. Na een spannende beginfase holde Packo ook nu weer achter de feiten aan, zij het niet zo uitgesproken. De sprongopslagen van de gastheren brachten Packo in de problemen en hun aanvalsgolven bleven zeer gevaarlijk. Coach Thierry Hardy probeerde het tij nog te keren via wissels om het blok te versterken. Ook nu ging de set nog duidelijk verloren met 25-18.
Het tekent de mentale sterkte van Packo om er meteen weer te staan bij het begin van de set. Siks nam echter de beste start, maar Zedelgem kon telkens aanklampen. Na 5-4 en 8-7 achter, kwam Packo bij 8-8 op gelijke hoogte. Daarna nam Packo de leiding (9-10 en 11-12) en stonden deze niet meer af. Blaasveld begon last te krijgen van zenuwen en dat resulteerde in opslagmissers en foutenlast, waardoor Zedelgem met 12-15 de vijfde set en de winst met 2-3 binnenhaalden. Daardoor loopt Packo nu een puntje uit op de rechtstreekse tegenstrever!