DGM

Tournai – Packo Zedelgem Heren A

Na de verloren match tegen Stekene stond deze week onze tweede zondagsmatch op het programma in en tegen Doornik. Er zou en moest beter gespeeld worden dan de week ervoor om ons veiliger in de middenmoot van het klassement te kunnen vestigen. Met onze vaste supporters ‘oma en opa’ op post konden we beginnen aan de eerste set.

In vergelijking met de week ervoor had Thierry 1 wissel gedaan. Seba mocht terug starten als libero in de plaats van Yordi. In die eerste set zag het er echter niet zo heel goed uit. We liepen als snel achter de feiten aan, maar konden in het spoor van Tournai blijven. Ze kwamen uiteindelijk wel op setbal, maar wisten deze niet af te werken, waardoor Packo terugkwam en de eerste set alsnog kon winnen; 24-26 en 0-1 in ons voordeel. Oef…

In de tweede set ging het echter vlotter. We kwamen direct 0-4 voor en hielden deze voorsprong zo goed als de hele set aan om uiteindelijk met 22-25 de set te winnen. 0-2 op het scorebord in het voordeel van Packo.

Bij het begin van de derde set had Doornik iets van: ‘alles of niets’, wat voor hen ook bleek te werken. In het begin ging het nog heel gelijk op, maar na enkele dubieuze beslissingen van refs en wat fouten bij de uitploeg kon Doornik toch de derde set binnenhalen; 25-17 en 1-2.

Packo wist dus wat het moest doen in de vierde en (hopelijk) laatste set: winnen om de 3 punten mee te nemen richting Zedelgem. We begonnen echter stevig en konden direct weer een voorsprong van 5 punten nemen. Die voorsprong wisten we tevens nog te vergroten tot 19-25. De 1-3 was een feit en de 3 punten konden mee naar huis!!

Omdat PJ jarig was had hij een bak pils en enkele hapjes mee die na zo’n overwinning dubbel en dik smaakten. Volgende week staat de eerste ronde van de Vlaamse beker op het programma waarbij we de verre verplaatsing moeten maken naar Kalmthout. Nadien hebben we nog 2 uitwedstrijden in de competitie om dan (eindelijk) onze eerste thuiswedstrijd te mogen spelen.