DGM

Packo Zedelgem Heren A – FC Velco Gavere

Na de stunt van vorige week tegen Ternat stond deze week de laatste match van de heenronde op het programma. De tweede thuismatch van dit seizoen was tegen rode lantaarn Gavere. Wat een gebruikelijke peptalk met zich meebrengt: laat je niet vangen! Met deze profetische woorden konden we aan de match beginnen. 
 
Met stevige opslagen en een goed georganiseerd blok kwam gavere meteen in de problemen. We hadden de start duidelijk niet gemist en stoomden meteen door naar setwinst. Geen vuiltje aan de lucht (25-16). 
 
Set twee starten we op dezelfde manier. Zeer degelijk en geconcentreerd naar setwinst. Met een paar schoonheidsfoutjes op het einde van de set door wat concentratieverlies, winnen we toch nog overtuigend (25-15). Dat beloofde voor de derde set. 
 
Derde set is traditiegetrouw dan ook de moeilijkste. Gavere heeft zich in de match kunnen knokken waardoor wij alle moeite hadden om nog te scoren. Voor we het wisten hadden ze een kloof gemaakt van 5 punten. We kwamen helemaal niet meer tot scoren waardoor ze nog verder konden uitlopen. Een setje om snel te vergeten (16-25). We hadden ons dus laten vangen. 
 
De vierde set hebben we dan ook meteen onze concentratie teruggevonden. En met stevige opslagen hadden we dan ook de match onder controle. We haalden het niveau terug van de eerste twee sets. Kwamen niet meer in de problemen en wonnen dan ook de laatste set met (25-15): 3-1.  
 
Met nog een match in te halen sluiten we toch de heenronde af op een vierde plaats. Niemand had dit verwacht. Drie weken geen match maar volgende week wel onze warmste week actie. Een tornooitje snowvolley. Allen daarheen om het goeie doel te steunen.