VOLLEY PACKO
 

Te spelen matchen

1e provinciale heren (A)
24/03/2018
Alfa Solutions Tievolley Tielt B - Packo Zedelgem A

1e provinciale heren (B)
24/03/2018
Ooivo Ooigem - Packo Zedelgem B

3e provinciale heren
24/03/2018
Packo Zedelgem C - Rembert Torhout C

1e provinciale dames
24/03/2018
Packo Zedelgem A - Davo Wevelgem A

2e provinciale dames B
24/03/2018
Hermes Volley Oostende C - Packo Zedelgem B

4e provinciale dames C
25/03/2018
Davolo Loppem B (ZB) - Packo Zedelgem C

U15 jongens provinciaal A
24/03/2018
VC Jong Kuurne - Packo Zedelgem

U13 jongens regionaal A
24/03/2018
Packo Zedelgem - Hermes Volley Oostende

U17 meisjes regionaal C (A)
24/03/2018
Hermes Volley Oostende - Packo Zedelgem A

U17 meisjes regionaal C (B)
25/03/2018
Davolo Loppem - Packo Zedelgem B

U15 meisjes regionaal B
25/03/2018
Davolo Loppem - Packo Zedelgem

U13 meisjes regionaal A
25/03/2018
Davolo Loppem B - Packo Zedelgem

Sportline 2.B - A-ploeg
24/03/2018
Packo Zedelgem A - Volley Team Brugge A

Sportline 2.B - B-ploeg
24/03/2018
Packo Zedelgem B - Gidas Gits B

Sportline 2.B - C-ploeg
24/03/2018
Bevo Beobank Roeselare - Packo Zedelgem C

BRV-Heren
26/03/2018
Packo Zedelgem - Mehonie Zuienkerke H

BRV-Dames
26/03/2018
Packo Zedelgem - Team BCV

Beker

Packo Zedelgem - Le Kok Sportief

Datum: 04/09/2017
Uitslag: 3-1
Setstanden: 25/13, 21/25, 25/17, 28/26
Reserven:
Speelden:
Kwamen in:

Here we go again!
Een nieuw volleybalseizoen schiet vanavond uit zijn startblokken. Dat het episch wordt, dat weet ik nu al zeker. En hier zijn 13 reasons why:

1) Een match bij Packo’s BRV dames ontgoochelt zelden. Dat het ook dit jaar elke week een plezante avond wordt, daar heb ik geen glazen bol voor nodig.
2) De kleine wervingscampagne die in het tussenseizoen gevoerd werd, wierp haar vruchten af. We mogen namelijk 3 ‘nieuwtjes’ verwelkomen in de ploeg. Louise hoeft tegenwoordig niet meer te springen om te scoren. Elisa komt met haar jarenlange ervaring het passeursteam vervoegen. En Laura – die eigenlijk vorig seizoen al ons team ging versterken, maar eerst een ommetje langs materniteit maakte – ging in augustus op stage bij 1e provinciale. U leest het: 3 toppers!
3) Ook het supportersteam kreeg bijval. De zomer bracht voor 3 speelsters de liefde mee. Hanne kan gaan uitkijken, als ze haar titel van opper-supporter wenst te behouden ;-)
4) Het kan niet op: de mini-supporters club kreeg er immers ook een nieuw lid bij! Net op tijd geboren om de seizoensstart mee te maken: welkom op de wereld, kleine Evy! En nogmaals van harte proficiat aan onze coach Fien.
5) Neem er even de reeksindeling bij. Al onze tegenstanders lieten we vorig seizoen ver achter ons in de rangschikking. Als we ‘t even goed doen als vorig jaar, zijn we in april los kampioen. Zet de cava maar al fris.
6) Kampioen jongens, dat zou nu toch fantastisch zijn? En ja, dat zeiden we vorig jaar ook. Maar dit jaar is het nog meer mogelijk dan vorige keer. Ik hou de volleidge maand april alvast vrij voor kampioenenfeestjes.
7) Er bestaat een heel erg kleine kans dat we ook de beker winnen. Toegegeven, de concurrentie is zwaar, maar van proberen is nog niemand dood gegaan (al heb ik dat nu niet ge-fact-checked).
8) Spelerstekort in seizoen ‘17-’18? Ik dacht het niet! Wildcard An speelt voor 13e man in geval van nood. En als we eens heel lief naar Jolijn kijken, zal die ons ook wel niet in de steek laten. Voor ex-speelsters is er ook steeds een ere-plekje gereserveerd op de supportersbank! We zullen bank moeten bijbouwen denk ik...
9) Een voorbereide ploeg is er drie waard. En voorbereid, dat zijn we! In augustus werd intenstief en ook een paar keer minder intensief getraind. We speelden bovendien een voortreffelijke oefenmatch tegen dames C. 2-1 afgemaakt, bam! We zijn er meer dan klaar voor.
10) Het is net als vorig jaar weer elke week vol spanning uitkijken naar de duts van de week. Hilariteit verzerkerd! Wie de duts van de oefenmatch was, hoor ik u afvragen? Die eer gaat naar Emily, die er weliswaar voor zorgde dat ook de karate-meisjes veilig thuis raakten. Danku, Emily! Kan iemand haar de roze haarband bezorgen?
11) We zijn niet alleen voorbereid, we hebben er ook geweldig veel zin in! De talloze trainingen in augustus bewezen dat de sfeer nog even goed zit als vorig jaar. Teamwork makes the dream work.
12) Had ik al gemeld dat we kampioen gaan worden? Plannen we anders Bellewaerde ook al in?
13) Uw favoriete reporter is er ook weer helemaal klaar voor. De zomer heeft lang genoeg geduurd, ik begon het verslag al te missen. Elke week een nieuw avontuur van VCPD, u leest het hier! Maak al maar een shortcut in je internetbrowser, ik heb horen zeggen dat deze verslagen het lezen waard zijn.


Goed, beginnen doen we bij ’t begin. Een rondje beker om erin te komen. (Een rondje van 6 weken – en ik wil niemand meer horen vragen hoe het komt dat we al die bekerwedstrijden hebben). Onze eerste tegenstander: Le Kok Sportief, beter gekend als De Haan. Een ons onbekende ploeg, maar wel eentje die twee reeksen hoger speelt. Laten we zeggen dat de kansen op winst vanavond dus eerder klein zijn. Maar van proberen is nog niemand dood gegaan (al heb ik dat nog steeds niet ge-fact-checked). De Haan in de pan hakken, dat is het doel! Dat dat ook effectief zou lukken – lap, nu heb ik weer het einde verklapt, #spoileralert – dat had ik niet zien aankomen...

10,5 spelers op post vandaag. Meteen een seizoens-record. En ook langs de zijlijn, heel wat volk. Vandaag gespot op de bank: Nele, die haar schouder nog een weekje laat bekomen, Hanne (uiteraard), die speciaal vroeger gestopt was met werken, Rani, die haar leukste ex-teammakkers kam aanmoedigen, Jeroen, die af en toe wel wat lastiggevallen werd door Louise (tja...), en mijn nieuwe favoriete supporter Hannes (#sjiekstesupporterooit). Vandaag niet gespot op de bank: Elisa’s nieuwe vlam. Er kon dus zonder problemen in het West-Vlaams gesupporterd worden.

Nog voor we iets gedaan hadden, stond het al 4-0 voor blauwwit. En de eerst rally was meteen een stevige. Van “er langzaam in komen” kwam niets in huis. Er als de kippen bij zijn, heet dat dan. Packo verrast vriend en vijand, en neemt zo maar eventjes een voorsprong van een punt of 10. Laura had nog niet helemaal door dat dit een VLM wedstrijd was denk ik, die bleef maar scoren vanop de hoek. En ook vanuit de andere hoek, werd met Katrien duchtig doorgemept. Annelies wou mij al meteen met een traktatie opzadelen en smeet er tegen het seteinde nog een opslagreeksje tegenaan. En De Haan was uitgekraaid. 25-13, knap werk dames!

Set 2 start minder vlammend dan de eerste, maar we konden toch weer een mooie voorsprong vasthouden. Elisa is een meester in het varieren van passen. En Louise steelt de opslagshow. Maar dan schiet De Haan wakker en via een paar knappe aanvallen sluipen ze steeds dichterbij. Een reeksje goed gemikte opslagen op Packo’s libero brengen de stand helaas in evenwicht (sorry jongens, klein dipje van mijnetwege). De Haan speelt van haantje over en blauwwit verliest de leiding. Opgeven doen we echter nooit. Jolien C zorgt nog voor entertainment met een poging een pas te geven op haar eigen receptie (voor de niet volleybal-kenners: da’s tegen de regels...). Het scheelde geen haar(band) of het leverde haar de titel van ‘duts van de week’ op. Laura werd later wel tot duts gestemd. Volgende keer je paspoort niet vergeten en je knielappen juist aan doen, en het komt helemaal goed met je ;-).
Emily maakt met haar opslag nog een hoop goed, maar langszij raken we niet meer. De Haan mag victorie kraaien. 21-25.

Bordjes gelijk dus bij de start van de derde set. Tja, de derde set... Wat gaan we daar weer over schrijven? Om een mij onbekende reden vergeet ik altijd wat er precies in de derde set gebeurde. Wat ik dan doe is gewoon iets uitvinden, want het exacte setverloop? Geen haan die daarnaar kraait.
In het begin van de set was het even moeilijk om na de verloren 2e set de moraal weer op te krikken. Packo behield wel nipt haar voorsprong. En dan waren we weer vertrokken. Jolien V promoveerde dit seizoen naar hoofd-middenaanvaller en bewees daar thuis te horen. Dat Jozefien een flink potje aan het lopen was, was op haar knalrode gezicht af te lezen. Dat dat ook loonde, viel dan weer op het scorebord af te lezen. Packo’s mooie aanvallen stapelen zich weer op, en De Haan blijft fouten maken. Veel woorden maak ik er niet meer aan vuil. Alweer tegen de verwachtingen in, maar Packo wint set 3: 25-17.

Set 4! Daar was de coach weer niet op voorbereid... Gelukkig is puzzelen een van mijn vele specialiteiten. We vangen de set aan met het mentale voordeel. En die voorgift van 4 punten bleek ook nu mooi meegenomen. Verdedigend krijgen we het weer hard te verduren. Onze tegenstander wil haantje de voorste zijn in de bekergroep en laat alweer mooi volleybal zien. Maar Packo speelt vlotjes mee en kan hier en daar een graantje meepikken. Weinig fouten, een strakke opslag, gedurfde aanvallen, en een gesloten achterlinie. Zoals in’t boekje. Het gaat lang nek aan hanen-nek, maar wanneer het seteinde nadert is het de thuisploeg die achterop bengelt. Bij 19-23 is een vijfde set jammerlijk dichtbij. En daar had niemand zin in. Maar op het goeie moment staat het geluk aan Packo’s kant. Joliens opslag valt net over en De Haan laat een steekje vallen. Het wordt nog nagelbijtend spanned. En jawel, het kalf bleek nog niet verdronken. De Haan daarentegen wel. Na een thriller finale is het Packo die bij 28-26 haar keel mag openzetten. Bijna 24uur later en ik heb nog steeds moeite met dit te geloven. Hebben we nu werkelijk een ploeg uit de eerste reeks puntenloos naar huis gestuurd? Jawel!

Team, jullie assistent-coach is trots. Bedankt om zo te schitteren. Ook een dikke dankjewel aan de vriendelijke scheidsrechter die onze nieuwtjes toch liet spelen, aan Pascal om onze truitjes tijding in orde te brengen, aan de website spreekwoorden.nl voor de vele woorspelingen met kippen en hanen en aan het voltallige supportersteam voor de vocale steun.
Volgende week, opnieuw beker (ja, weeral beker, ja). De toon is gezet, voor minder dan winst gaan we niet meer! Tot dan!
Emma

Oja, ook de tekeningen zijn terug:

Submenu

Beker
Kalender
Rangschikking
Spelerslijsten
Sporthallen

Login

Gebruikersnaam


WachtwoordDeze maand jarig

01/03 De Clercq Fee (16 jaar)
02/03 Vanhee Lize (14 jaar)
05/03 Devos Emiel (11 jaar)
05/03 Schaeverbeke Els (42 jaar)
07/03 Reynaert Issa (13 jaar)
09/03 Stalpaert Mieke (47 jaar)
11/03 Verleye Geert (50 jaar)
15/03 Vanhooren Elisa (26 jaar)
16/03 Kinds Justine (11 jaar)
17/03 Baecke Christian (75 jaar)
17/03 Cornelus Daan (17 jaar)
17/03 Devos Marie (9 jaar)
17/03 Dezutter Ella (10 jaar)
17/03 Vanneste Tristan (21 jaar)
18/03 De Clercq Ties (12 jaar)
21/03 Bogaert Lore (11 jaar)
22/03 De Soete Diederik (22 jaar)
24/03 Beuselinck Rob (29 jaar)
24/03 Bruneel Jochen (39 jaar)
24/03 Buydts Jan (52 jaar)
24/03 Sarlet Lies (22 jaar)
31/03 De Soete Robrecht (24 jaar)
31/03 Devriese Wout (12 jaar)


Scheidsrechers jeugd

Spelerslijsten